Vijf iconische momenten uit de eerste aflevering van 'Special Forces: Wie Durft Wint'

03/05/2023

Het startschot van 'Special Forces: Wie Durft Wint' is gegeven en als de kandidaten dachten er rustig in te rollen, hadden ze het duidelijk mis. De toen nog lachende gezichten verdwenen instant met de noorderzon tijdens de ontmoeting met de Special Forces-operatoren in de Marokkaanse woestijn. Zes dagen lang worden ze onderworpen aan een loodzware training en vechten ze tegen pijn, blessures, zweet en tranen.


Op welke momenten zaten wij met open mond (al dan niet gevuld met een hartige of zoete snack) te kijken? Wie brak en wie oversteeg zichzelf nu al?

In het water, uit het water, in het water... Wa-a-a-at?


No mercy,
vanaf seconde één. De bekende koppen werden meteen in het diepe gegooid en met tijd geconfronteerd. Hoe? Baden in een ijskoud meer. Rugzak aan en gaan. Niet één, maar twee keer. En de tweede keer dan ook nog wat langer, om het extra onaangenaam te maken.

Iemand kandidaat voor een snelle face down rappel? Eitje, toch?


Wat zou jij doen als je een zak over je hoofd kreeg om nadien horizontaal van een twintig meter hoge toren te moeten wandelen? En, weglopen is geen optie. Althans niet voor onze elf BV's. Al stonden sommige 'nummers' wel serieus wankel op de benen...

Gooit Georges-Louis Bouchez al na één dag de handdoek in de ring?


Van slaapgebrek en honger is er voorlopig nog geen sprake, maar op fysiek vlak werd het voor MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez al behoorlijk lastig. De politicus krijgt nog één dag om zich te herpakken. Zet hij door en volgt hij de orders van instructeurs nauwgezet op of sneuvelt hij op dag twee?

Jerry-wie-?


Na baden in een ijskoud meer, het overwinnen van hoogtevrees en meer pittige beproevingen volgde voor de kandidaten een kilometerslange tocht. En of 'in looppas' nog niet genoeg was, kregen ze er nog loodzware, gevulde jerrycans gratis en voor niets bij. En ook Francesco, die met zijn schouder in de knoop lag, onderging deze taak vol overgave. R-e-s-p-e-c-t!

Het abrupte afscheid van teamplayer Francesco Planckaert...


Of hij nu akkoord was of niet, het Special Forces-verhaal stopt voor Francesco al na de eerste 24 uur. De man die zijn team op nummer één zette en altijd tot het uiterste ging moet huiswaarts keren. Vol teleurstelling maar met tonnen respect voor de operatoren blikt de oudste Planckaert-telg terug op het avontuur. En of we hem zullen missen!