Een ongeziene lobster roll, bubbels en bittere tranen in de finale van Celebrity MasterChef Vlaanderen

10/04/2024

En, cut! Het tweede seizoen van Celebrity MasterChef Vlaanderen kent sinds de spannende ontknoping van gisterenavond een winnaar. Na weken zweten, proeven, kruiden, nog eens proeven en toch maar beslissen om er nog wat bij te doen, soms eens lachen en soms ook wel eens huilen... neemt niemand minder dan Olga Leyers de trofee mee naar huis. Of ze dat te danken heeft aan haar ambitieus karakter, haar feeling voor creativiteit en techniek of simpelweg de verrukkelijke lobster roll die ze op de toonbank toverde? Iets zegt mij dat deze combinatie er eentje was van goud.

Het gegeven Masterchef is al jarenlang wereldwijd gekend. In deze culinaire afvalrace koken (bekende) hobbychefs de ziel uit hun lijf, en in dit geval doen ze dat onder het toeziend oog van de drie-koppige jury Nick Bril, Inge Waeles en Michaël Rewers.


Nadat Daan Alferink met zijn eggs benedict het allerlaatste plekje in de finale bemachtigde, maakten de juryleden plaats voor een aantal extra sterren. Letterlijk en figuurlijk, bedoel ik dan. Inge Waeles kreeg bezoek van haar man Tim Boury, en ook Viki Geunes van restaurant Zilte kwam met plezier een kijkje nemen in de potten van de finalisten.


Uiteindelijk waren het Olga Leyers en Titus De Voogdt die in een nek-aan-nek-race verzeild raakten, tot Olga de verlossende woorden te horen kreeg. Naast de MasterChef-trofee en eeuwige roem, veroverde ze ook een zessterrendiner bij haar thuis van de hand van de gastjuryleden. Win-win-win!

En, dat was het dan alweer. Het tweede seizoen zit erop, en ook de productieploeg kan niet wachten tot er een vervolg wordt gebreid aan de culinaire reeks. Of, wacht toch nog maar even... Want, terwijl de finalisten haastig streden voor de titel van Vlaanderens beste hobbykok, werd er achter de schermen minstens even hard gewerkt.


Per draaidag, die telkens zo'n 10 uur duurde, werden twee proeven opgenomen. Dit hels tempo werd steeds twee à drie dagen na elkaar gevolgd om voedselverspilling te vermijden. Ingrediënten die nadien toch hun houdbaarheidsdatum naderden, werden gedoneerd aan goede doelen als een daklozenopvang, Moeders voor moeders en Het Leger Des Heils. Op deze manier bestond er een duidelijk doel voor overschotjes en zijn er enorm veel mensen gelukkig gemaakt. Twee vliegen in één klap!


En, als er dan toch iets van lekkers over was, dan stond de crew paraat om een lepeltje te proeven van de creaties van de kandidaten. Overschotten waren hier, in tegenstelling tot het winkeltje, dus niet te bespeuren. 😉 Ach, de maag wil ook wat!


Graag tot de volgende zitting!


#wearebanijay
#celebritymasterchefvlaanderen