10 questions with HR & Finance Assistant Carolin Fret

03/08/2022

In "10 questions with..." zetten we iedere maand een willekeurige medewerker in de kijker.

Carolin Fret aka onze mommy to be hebben we nog net op tijd kunnen strikken. Want binnen een klein maandje is het zover, dan zet ze voor de eerste keer een kleintje op de wereld. En ook bij Banijay is er de afgelopen tijd wel wat veranderd: van een job bij Familie naar een vrij plekje op 'het tweede verdiep'. Very happy to have you, Carolin (en de baby, duhu 👶🏻)!

 1. Hi Carolin, kan je jezelf even voorstellen en wat meer vertellen over wat je doet binnen Banijay Belgium?

  Hoi! Mijn naam is Carolin, maar ik luister ook naar Caro of Fretje. Ik ben mijn laatste jaar als twintiger net ingegaan dus volgend jaar stap ik op tram 3. Ik woon samen met mijn man en kat -luistert naar de ‘naam’ poes- in ons zelfgebouwd huisje in Melsele. Al komt daar snel verandering in want begin september verwachten wij ons eerste kindje, een dochtertje! Voor de rest ben ik meestal creatief en sportief bezig (behalve op 8 maanden zwangerschap) en ga ik graag op stap. Mocht je me ergens tegenkomen, heb ik meestal mijn fototoestel in de hand.

  Ik heb bijna 6 jaar voor Familie gewerkt. Als Scenario Assistant stond ik de scenaristen bij op allerlei manieren en zorgde ik voor een goede aansluiting tussen het schrijfteam en de productie. Tot enkele maanden geleden, wanneer er een plekje bleek te zijn ‘op het tweede verdiep’, dacht ik: wie niet waagt niet wint! Dus ben ik gestart als HR & Finance Assistant. Ik kan je nu dus niet meer helpen met vragen zoals: ‘Wat is de geboortedatum van Albert?’ of ‘Hoeveel milliliter insuline heb je nodig om iemand te vermoorden?’. Vanaf heden kan je bij mij terecht voor al je vragen in kader van het personeelsbeleid. Of daarbuiten. Try me, ik help graag!

 2. Just another day at the office. Hoe zien jouw werkdagen eruit?

  Mijn dagen zijn enerzijds vrij gelijkaardig. Je vindt me achter mijn scherm en om de 2-3 uur ga ik op zoek naar een snackje. Anderzijds zijn de taken vrij gevarieerd waardoor toch elke dag anders is. Ik leer nog elke dag bij in mijn nieuwe job. Al heb ik wel al door dat het het drukst is tegen het einde van de maand, want dan ‘moeten de lonen op tijd buiten’. 😅

 3. Wat vind je het leukste aan werken bij Banijay Belgium?

  Het deel uitmaken van een leuke, amicale, pittige maar vooral gedreven en hardwerkende televisiefabriek waarin creativiteit gestimuleerd wordt en je volledig jezelf kan zijn.

 4. A quick get-to-know. Hoe zou je jezelf omschrijven in drie woorden?

  Zorgzaam, twijfelaar en creatief.

 5. Wat is jouw ochtendritueel wanneer je aankomt op kantoor? Gaan jouw eerste stappen richting het koffiezetapparaat, rol je er rustig in door eerst je mailbox te overlopen of pen je meteen een to-do list neer?

  Mijn dag start met het vullen van een tas thee, het eten van een stuk fruit en wat muesli en het checken van mijn e-mails. Vervolgens begin ik met enkele openstaande taken. Een uurtje later, wanneer ons Ruth (mijn collega van HR weliswaar) meestal arriveert, bespreken we de to do’s van de dag.

 6. Hidden talents. Wat is jouw ultieme verborgen talent?

  Ik weet niet of het echt een verborgen talent is, maar ik hou me graag bezig met het verrassen en plezieren van anderen. Bij een verjaardag, welkom, afscheid of feestje zet ik de mensen rondom mij graag in de bloemetjes. En liefst op een zo persoonlijk mogelijke manier. Appreciatie tonen (en krijgen ook natuurlijk) vind ik énorm belangrijk.

 7. Als je jezelf zou moeten vergelijken met een persoon/personage uit één van onze programma's, wie zou dat dan zijn en waarom?

  Wat een moeilijke vraag! Ik ken (voorlopig toch nog) de personages van Familie het beste. Dan zou ik gaan voor een mengeling van: Hanne, die graag op stap gaat en belangeloos voor anderen zorgt. De bomma, want je vindt me vaak met een dekentje over me gegooid (altijd koud) + ik hou van stoofvlees-friet. En Raven, omwille van zijn passie voor fotografie.

 8. Met wie van jouw collega’s zou je wel eens een dagje willen ruilen? En waarom?

  Ik zou wel eens willen ruilen met Maxime Bunkens, onze grafische en creatieve duizendpoot. Ikzelf ben nog maar een beginneling op vlak van foto- en videografie, maar de combinatie van het mee- denken en werken aan de dagdagelijkse werking van Banijay Belgium én af en toe kunnen meedraaien op de set lijkt me enorm fijn. Deels een bureaujob, deels proeven van het chaotische en gedreven leven op de set. Maar blijf gerust nog even zitten, Maxime. Je doet dat uitstekend! 😉

 9. Wat is tot nu toe de meest memorabele anekdote (spannend, feestelijk, uitdagend, happy... whatever!) uit jouw tijd bij Banijay Belgium?

  Ik heb al heel wat stoten uitgehaald. Toegegeven: ik ben niet de meest handige persoon. Maar meest memorabel vind ik toch het doorstaan van een volledig nieuwe job tijdens een periode van acute zwangerschapsdementie. Het is echt beangstigend hoe je plots totaal niet meer kan rekenen op je kortetermijngeheugen. Zeker als je dagelijks nieuwe informatie te verwerken krijgt op vlak van Finance en HR, twee bedrijfstakken waar je nog geen ervaring mee hebt. Gelukkig schreef ik alles op, werd ik door iedereen goed begeleid en viel het dus al bij al goed mee. Al hebben we wel al wat afgelachen met mijn (kleine) flaters. Hopelijk is dat na mijn zwangerschapsrust verleden tijd. Ik kijk er alvast naar uit om dat vanaf januari te ontdekken. 😅

 10. Last but not least. Waarom zou je anderen aanraden om bij Banijay Belgium te komen werken?

  Bij Banijay kom je terecht in een ongelofelijk tof, inspirerend en gedreven team. Er is ruimte om bij te leren en jezelf te zijn. Bovendien zou ik mijn eigen job zeker aanraden bij iemand die op zoek is naar een gevarieerde, administratieve en tijdelijke job. Mocht je iemand kennen? Want we zijn dus nog op zoek naar een dolenthousiaste vervanger voor mezelf van september tot en met december, hé. Men zegge het voort! 😉

"Ik ben net gestart als HR & Finance Assistant. Ik kan je dus nu niet meer helpen met vragen zoals: ‘Wat is de geboortedatum van Albert?’ of ‘Hoeveel milliliter insuline heb je nodig om iemand te vermoorden?’."
— Carolin Fret