2023 — a whirlwind of amazing memories

31/12/2023

Here we are again. Het is vandaag 31 december. Dat wil zeggen dat de laatste week van december al 7 dagen geleden is ingezet, wat ook maakt dat er nog maar een halve dag overblijft. De tijd vliegt en dat zet ons aan het denken over wat we de andere 364 dagen van het jaar hebben uitgespookt. Dit kunnen we je alvast vertellen: 2023 was gezellig, ook wel gezellig druk, ontroerend, muzikaal, spannend, boeiend, amusant, uitdagend, vernieuwend, feestelijk en heerlijk. Méga heerlijk.


En, nu tijd om met bewijzen te gooien, want 'trots' dat zijn we ook. Stay tuned for more...

#wearebanijay

J A N U A R I

Het lijkt ondertussen een eeuwigheid geleden, maar de eerste maand van het jaar werd stante pede feestelijk ingezet. Terwijl alle collega's klonken op het nieuwe jaar, verschenen zowel Expeditie Gooris als De Buurtpolitie VIPS voor het eerst op het scherm. Onze eigen Familie kwam op de proppen met een midseason van formaat én werd genomineerd voor de Kastaars (de soap behoorde tot de laatste vier, om precies te zijn). Van een knallende start gesproken!

F E B R U A R I

Toen het Twitter-account van Banijay Belgium vorm kreeg, openden ze bij Klopjacht de zoektocht naar nieuwe kandidaten. Het welgekende kat- en muisspel stond al een tijd tussen de Banijay-titels, Special Forces: Wie Durft Wint nog maar net. En, terwijl de rekruten hun opwachting maakten, vierden wij op de Banijay-vloer iets met verkleden en 'a touch of pink'. Santé!

M A A R T

Wanneer we praten over twee gevestigde waarden binnen Banijay Belgium, weten we meteen over welke titels het gaat. Liefde Voor Muziek en Blind Gekocht kondigden een kersvers seizoen aan, maar dat was voor die laatste niet het enige nieuws. Kinga Kantorska maakte vanaf maart officieel deel uit van team Blind Gekocht, en terwijl zij de rol van Béa overnam, kwam Het Geheugenspel tot leven. Een film naar de bestseller van Nicci French, door de ogen van Jan Verheyen en Lien Willaert, en in coproductie met Banijay Belgium. Aanrader!

A P R I L

En, om dan nog even terug te komen op onze gevestigde waarden... Liefde Voor Muziek verscheen voor het 9e jaar op rij op televisie, met K3 als eregast van de eerste avond. Blind Gekocht begon op zijn beurt aan zijn 5e seizoen, met Jani Kazaltzis als presentator van dienst. Wij kijken nu al uit naar de edities van 2024!

M E I

1 mei, 11 rekruten, de blakende Marokkaanse zon en één van de zwaarste trainingen ter wereld. Dan kon maar één ding betekenen: Special Forces: Wie Durft Wint stond in de startblokken. En, dat was niet het enige, ook de fictiereeks Onderhuids en het nieuwe seizoen van Andy Op Patrouille startte in mei. Nooit genoeg Banijay-gevulde TV-avonden, wat ons betreft!

J U N I

Juni stond in het teken van onze lieftallige Familie. Met z'n allen trokken ze richting Kinepolis om samen met honderden fans de langverwachte seizoensfinale te bekijken. Wat een hartverwarmend einde van een geweldig seizoen werd, begon als een zonnige start voor de webreeks 'Brahim & Jelle: onbreekbare vriendschap?'. Zoals ik hierboven al zei (maar dan net een tikkeltje anders): er kan nooit genoeg Familie zijn!

J U L I

Juli werd dit jaar niet alleen aanzien als de start van de zomer (hoewel dat voor velen wel het belangrijkste onderdeel is, en I get it), maar er werd tegelijkertijd ook nieuw leven geblazen in de kantoren van Banijay (én het is de moeite!). Daarnaast kregen we voor het eerst de experten van Tussen 4 Buren te zien, De Buurtpolitie werd voor de 15e (!) keer aangekondigd en breidde hun team uit met frisse gezichten. Kon de zomer nog beter ingezet worden?

A U G U S T U S

Tijdens de tweede helft van de zomer mocht Tussen 4 Buren zijn debuut maken. De burenwissel verscheen voor het eerst op het scherm en terwijl er nog tal van afleveringen in wacht stonden, werden de volgende geheimen al onthuld. We maakten kennis met de 10 hobbykoks en juryleden van Celebrity Masterchef Vlaanderen, het nieuwe seizoen van Extreme Makeover Vlaanderen werd bekendgemaakt, en alsof dat nog niet genoeg was, werd Familie alweer van onder het stof gehaald. Hallelujah!

S E P T E M B E R

En, dan was het zover: twee oude bekenden en één nieuweling traden (al dan niet voor het eerst) op voor publiek. Celebrity Masterchef Vlaanderen sloeg vanaf moment één in als een bom, Klopjacht klampte vast aan elke zenuw in ons lichaam, en Extreme Makeover Vlaanderen zorgde ervoor dat we telkens weer met de beide voetjes op de grond terechtkwamen...

O K T O B E R

Hoewel het duidelijk is dat er binnen Banijay Belgium staalhard gewerkt wordt, mag er af en toe ook eens ontspannen worden. Right? Onze collega Bjorn nam dit tijdens Oktoberfest alvast letterlijk, want halve liters mochten hierbij uiteraard niet ontbreken. En, als er dan écht nog even over het werk gepraat moet worden, hebben we het graag over de nieuwe VtmGO-reeks Challenge Accepted by Kurkdroog die in oktober online verscheen, samen met de De Buurtpolitie: De Klok Tikt. Welke van de twee heb jij gebingd?

N O V E M B E R

De voorlaatste maand van 2023 werd zomers ingezet, en dat was te danken aan de cast van Familie. Zij trokken richting Rhodos om er samen met de fans te genieten van zon, zee, strand. Wat een meer dan geslaagde reis werd, was dat op de 9e verdieping van het MAS ook. Daar werden de inveesterders van Banijay naar jaarlijkse gewoonte gesoigneerd met een overheerlijk diner en een streep muziek. Een feest zonder dresscode, het tegenovergestelde van Black Friday, dus. En, hoewel één Familie-collega zich ronduit verzet tegen zwarte kledij, haalde hij voor Black Friday speciaal zijn mooiste zwarte stuks uit de kast. Well done, collega Kurt!

D E C E M B E R

Net als de start van het jaar werd het einde meer dan knallend ingezet. Dit keer waren er geen bubbels mee gemoeid, maar sloten we 2023 af met een indrukwekkende studioshow. Starstruck overtrof (én overtreft nog steeds) alle verwachtingen, en nadat onze dierbare Sint langskwam met cadeaus, vonden wij het tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken voor De Warmste Week. Een warme en spetterende finale van elke soort, en dat wensen we ook voor jullie. Voor straks, happy new year en heel graag tot in 2024!