10 questions with Louis Gils

27/02/2024

In "10 questions with..." zetten we regelmatig een willekeurige medewerker in de kijker.

Vandaag: een Familie-collega die, naast de Banijay-vloeren op de AED-site, ook zijn weg kent in Frituur Chips, op het voetbalveld en zo nu en dan achter de draaitafel. Afkomstig van en wonend in de grote diamantstad en sinds een klein jaar actief als opnameleider voor Familie: meet Louis Gils! En plus, je kan hem ook altijd herkennen aan zijn macho moustache.

 1. Hi Louis, kan je jezelf even voorstellen en wat meer vertellen over wat je doet binnen Banijay Belgium?

  Hoi! Ik werk sinds deze zomer voor de langstlopende soap van Vlaanderen: Familie. Ik ben samen met mijn lieftallige collega Katrien verantwoordelijk voor de draaidagen op locatie. 

  Een vijftal jaar geleden is mijn verhaal begonnen bij het toenmalige ‘Zodiak’. Toen werkte ik voor ‘De Buurtpolitie’ en mocht ik mee op stage met ‘Liefde voor Muziek’. Misschien was het dus wel voorbestemd?

 2. Just another day at the office. Wat is jouw ochtendritueel wanneer je aankomt op kantoor? Gaan jouw eerste stappen richting het koffieapparaat, rol je er rustig in door eerst je mailbox te overlopen of pen je meteen een to-do list neer?

  Het eerste wat ik doe als ik op kantoor aankom is het koffieapparaat aanzetten en een heerlijke koffie zetten. Sinds een aantal weken heb ik mijn eigen koffieapparaat op mijn bureau staan. Ik ben nogal kieskeurig als het op vlak van koffie aankomt, wat absoluut niet wil zeggen dat ik de koffie op de werkvloer niet lekker vind! 😉

  Aansluitend maak ik graag een ochtendpraatje met de ladies en baas van de ploeg. 

 3. A quick get-to-know. Hoe zou je jezelf omschrijven in drie woorden?

  Hulpbehoevend, (zeer) grappig en ambiancemaker!

 4. Hidden talents. Wat is jouw ultieme verborgen talent?

  Ik ben een echte expert geworden in ‘poolen’, mede dankzij Banijay. Vanaf moment één dat ik hier begon, ben ik beginnen poolen, samen met mijn vaste poolvrienden: Kevin van IT en runner Johan Houben. Wie durft het aan eens een balletje tegen mij te kletsen op het eerste verdiep? 

 5. Zonder welke drie dingen zou je niet kunnen leven?

  Muziek: Ik start de dag meestal met muziek en ga er ook mee slapen. Veel collega’s zijn ervan overtuigd dat mijn Airpods al een deel van mijn lichaam zijn geworden.

  Voetbal: Ik speel zelf voetbal, maar ik ben ook verzot om dit te volgen op televisie alsook in het stadion. Beerschot-support ("ratteuh") in hart en nieren!

  Familie: Ik woon al een aantal jaren niet meer bij mijn ouders, maar ik ga wel wekelijks thuis langs om te horen hoe het met hen gaat en meestal gaat dit gepaard met een dinertje. Familie kan je ook interpreteren als in ‘werk', want zonder mijn werk kan ik ook onmogelijk leven. 

 6. Wat staat er bovenaan jouw bucketlist?

  Op buitenlandse trip gaan met Familie. Het lijkt mij een fantastische uitdaging om buiten België eens een aantal draaidagen in elkaar te steken. 

 7. Met wie van jouw collega’s zou je wel eens een dagje willen ruilen? En waarom?

  Met niemand, iedereen is goed in zijn/haar functie. Ik ben ook zeer blij met mijn positie binnen dit team. Of dit nog het geval zal zijn na het evaluatiegesprek, zullen jullie dan wel merken… 

 8. Als je jezelf zou moeten vergelijken met een personage/persoon uit één van onze programma's, wie zou dat dan zijn en waarom?

  Rita! Zij vertoeft nog steeds op cruise, drinkt graag een glaasje en zegt meteen waar het op staat. Een perfecte reflectie van mezelf, alleen zit ik niet op cruise. Helaas.

 9. Wat is tot nu toe de meest memorabele anekdote uit jouw tijd bij Banijay Belgium?

  Mijn eerste midseason in elkaar steken en draaien, aangezien dat voor de eerste keer een langere draaiperiode voor Familie was mét een spannende verhaallijn. Een week vol avontuur, plezier en leuke herinneringen!

  En, moest je nog geïnteresseerd zijn in een grappige anekdote van een draaidag... Afgelopen week draaiden we in een woonzorgcentrum, waar één van de rusthuisbewoners jarig was en twee taarten voorzien had om te trakteren. Na de middag waren ze plots verdwenen. Pierre van kamer 203 had ze stiekem alle twee opgegeten. Bedankt, Pierre!

 10. Last but not least. Waarom zou je anderen aanraden om bij Banijay Belgium te komen werken?

  Ik werk samen met, stuk voor stuk, fantastische collega’s en er heerst een zeer aangename werksfeer/ethiek. Mijn job is een leuke afwisseling tussen kantoorwerk, mijn locatiedraaidagen én plezier maken.

  Puur praktisch gezien: de trein stopt voor de deur en er is lekker eten. 😉 Wat wil een mens nog meer?

"Ik vergelijk mezelf graag met Rita: zij vertoeft nog steeds op cruise, drinkt graag een glaasje en zegt waar het op staat." — Louis Gils