Scrollen door de camerarol van senior showrunner Bjorn Boerjan & Familie-planner Jana Osselaer

19/10/2023

Ze weten van aanpakken, staan altijd paraat voor een doordeweekse afterwork en daarbij zal ook nooit een 'flauwe' mop ontbreken. Op het eerste zicht hebben deze twee Banijay-collega's veel met elkaar gemeen, op de werkvloer een tikkeltje minder. Creatief brein Bjorn Boerjan ontfermt zich als senior showrunner over producties als Blind Gekocht, Klopjacht en Extreme Makeover Vlaanderen. Vaste waarde Jana Osselaer houdt het als planner voorlopig bij één enkele productie, haar liefdevolle Familie.


Wat er in hun camerarol verborgen zit? Scroll verder!

J A N A O S S E L A E R


1. Cocktail o’clock!

Het is ondertussen alweer een tijdje geleden, maar van deze foto’s en de cocktails word je instant gelukkig… Toch? Banijay organiseerde een verfrissende cocktail/mocktail namiddag om te vieren dat we geen mondmaskers meer hoefden te dragen. Daar hebben we toen enorm hard van genoten! Op naar een volgende editie, zou ik zo zeggen!

2. Verbouwinkje hier, verbouwinkje daar…

Terwijl de werkmannen hard aan het timmeren en klussen waren, probeerde productie Familie de geoliede machine draaiende te houden. We werden tijdelijk verbannen uit onze bureaus en beleefden samen de gezelligste werk-namiddag die we ooit gekend hebben. Iedereen samen in een vergaderruimte, dat is om sfeer en gezelligheid vragen!

3. "Past gij op voor den beige tapis plain?"

EIN-DE-LIJK waren de verbouwingen van onze kantoren zo goed als achter de rug. Het blauwe tapijt moest plaats maken voor een stijlvol beige exemplaar.
Bij het herinrichten van zijn kantoor ondervond Producer Thomas enkele tegenslagen. Zo viel één van zijn mooi verzorgde planten (dankjewel daarvoor, collega Kurtje Kwak) op de pas vernieuwde tapis plain. Mocht je binnenkort nog eens passeren in baasje zijn kantoor, kan je de donkere plek in de hoek aan het raam nog steeds bewonderen.

4. Nieuwe producer in Familieland?

Terwijl ik zo fier als een gieter mijn pasgeboren zoontje Dré kwam tentoonstellen aan de collega’s, heeft grote zus Nel haar plekje alvast opgeëist in Familieland. In het bureau van onze producer Thomas kon zij met heel veel smaak haar koekje opeten terwijl ze ondertussen een aantal belangrijke mailtjes stuurde.

5. Twee vliegen, één klap

Na 4 maanden enkel babytaal gebruikt te hebben, werd het tijd om opnieuw mijn plekje te bemannen bij Familie. Baasje/Producer Thomas (zoals jullie ondertussen al wel weten) zorgde voor een prachtige ontvangst met een mooi boeketje bloemen!

En, als kers op de taart, mocht ik dan ook nog eens kennismaken met onze nieuwe collega Louis. Een gekke man die dol is op snorren en poolen. Fijn om terug te zijn.

B J O R N B O E R J A N


1. Eentje uit de oude doos van...

Blind Gekocht jaargang 1! Onze huidige Head Of Production Ellen ontdekte een zwaard in de garage en afscheidnemend expert Bart ambieert een nieuwe job bij Studio 100. 'T is het proberen waard, Bart!

2. De mannen achter het spiegelglas

Niet alleen de kandidaten horen onder de radar te blijven, ook de ploeg van Klopjacht moet zo nu en dan een vreemde plek opzoeken om te schuilen. Dit keer: vier mannen achter het glas van een hotelkamer. Helemaal klaar om de finale te filmen...

3. Iemand een teennagel op overschot?

Ziehier, de hele crew van Challenge Accepted onderweg om een nieuwe uitdaging vast te leggen op beeld: teennagels knippen van willekeurige passanten in centrum Aalst. Behoorlijk appetijtelijk, als je 't mij vraagt...

4. Beter té enthousiast dan helemaal niet enthousiast

Als het seizoen erop zit, moet er gevierd worden... Sorry Gertjan en Bram, deze video is te goed om niet te delen. Santé, boys!

5. "No comment"

Point of view: je wordt uitgenodigd op een 'a touch of pink' feestje van je Nederlandse collega's... Ik heb niet veel meer te zeggen dan: meer van dat!