10 questions with Senior Legal Counsel Eva Samyn

12/01/2023

In "10 questions with..." zetten we iedere maand een willekeurige medewerker in de kijker.

Het eerste gezicht waarmee we jullie dit jaar laten kennismaken is Eva Samyn: onze Senior Legal Counsel die niet alleen op kantoor, maar ook op het tennisveld en de skipiste, haar mannetje kan staan. Een gedreven genieter die zich volledig thuis voelt onder de blakke zon — en dat nog het liefst rond apero o'clock.


 1. Hi Eva, kan je jezelf even voorstellen en wat meer vertellen over wat je doet binnen Banijay Belgium?

  Hi, ik ben Eva Samyn! Mama van 3 kinderen tussen de 10 en 14 jaar die elke dag een poging waagt om alle ballen in de lucht te houden. Naast mijn mama-, partner-, vriendin-, collega-, huishoudster-, dochter-, en zussenrol probeer ik vooral mezelf te blijven. Als ik mag kiezen ga ik voor een goed gesprek in een skihut, een belachelijk uitgebreide brunch of heel hard meezingen in de auto.

  Binnen Banijay Belgium ben ik bedrijfsjuriste, aka “the legal”.

 2. Hoe ben je bij Banijay Belgium terechtgekomen?

  Ik had als studente rechten al een voorkeur voor mediarecht dus na omzwervingen als advocate aan de balie, mediajuriste bij de overheid en juriste bij een internationaal automatiseringsbedrijf, was terechtkomen bij een productiehuis zoals Banijay Belgium een soort van logische stap waar alle puzzelstukjes samenvielen.

 3. Just another day at the office. Hoe zien jouw werkdagen eruit?

  Elke dag is anders. Ik sta de producties bij waar nodig met advies over o.a. contracten, verzekeringen, nazorg binnen bepaalde programma’s… Ik sluit contracten met de verschillende formathouders en zenders. Ik volg juridische procedures op, zorg voor de corporate housekeeping en onderhoud de contacten met het Banijay legal team. Én ik ben sinds een jaar ook fleetmanager… Kortom, ik probeer elke dag te bewijzen dat ik meer ben dan een kostenpost zonder toegevoegde waarde.

 4. Wat vind je het leukste aan werken bij Banijay Belgium?

  In mijn vorige jobs zat ik dikwijls vooral in twistsituaties. Ik vind het een verademing om nu mee constructief te kunnen bouwen aan fijne producties en deel uit te maken van een supertof team.

 5. A quick get-to-know. Hoe zou je jezelf omschrijven in drie woorden?

  Enthousiasteling, verhalenliefhebber, genieter.

 6. Hidden talents. Wat is jouw ultieme verborgen talent?

  Volgens mijn vrienden ben ik goed in het plannen van weekendjes weg (restaurantje vastleggen, verborgen parels ontdekken…). Waarschijnlijk omdat niemand anders het wil doen. 😉

 7. Als je jezelf zou moeten vergelijken met een personage uit één van onze programma's, wie zou dat dan zijn en waarom?

  Oei, dat is een moeilijke… Ik zou willen zeggen één van de artiesten uit Liefde voor Muziek of Starstruck maar ik vrees dat ik dan bij de eerstvolgende karaoke geweldig door de mand ga vallen!


 8. Met wie van jouw collega’s zou je wel eens een dagje willen ruilen? En waarom?

  Stiekem zou ik wel eens willen ruilen met de schrijvers van Familie of met één van de scenaristen van onze fictiereeksen om mijn schrijfgoesting de vrije loop te laten.  

 9. Wat is tot nu toe de meest memorabele anekdote (spannend, feestelijk, uitdagend, happy... whatever!) uit jouw tijd bij Banijay Belgium?

  Het meest memorabele moment voor mij was toch wel de “ontmoeting” met Nick Cave (weliswaar nogal éénzijdig met Nick aan het repeteren op het podium in één van de AED studio’s en ik op tientallen meters afstand). The Ship Song zal nooit meer hetzelfde klinken!


 10. Last but not least. Waarom zou je anderen aanraden om bij Banijay Belgium te komen werken?

  Banijay is de perfecte werkplek met veel ruimte voor eigen inbreng, de tofste collega’s en binnenkort zitten we dan nog eens in een prachtig kot!


"Mijn meest memorabele anekdote was de 'ontmoeting' met Nick Cave. The Ship Song zal nooit meer hetzelfde klinken!"
— Eva Samyn